ontwikkel een veerkrachtig geloof

Over de stichting

Visie

Als mensen van stichting Het Omega Project hebben we ontdekt dat geloven in je eentje niet gaat. Je bent als mens niet gemaakt om alleen te zijn. Daarom bouwen we aan online en offline communities, waarin mensen het leven en hun geloof delen. In een tijd waarin iedereen op zichzelf lijkt aangewezen, gaan wij voor samen. Samen met een open houding de realiteit en relevantie van Gods koninkrijk ontdekken en verkennen. We sluiten onze ogen niet voor de weerbarstige realiteit. Wij geloven dat realisme samen met hoop het medicijn is tegen cynisme, en de grondhouding voor een veerkrachtig geloof. Een geloof dat je met beide benen op de grond houdt én je het grote perspectief biedt. 

Omega project - 3. DoeMee CalltoAction Vliegmee

Omega is een beweging van jonge mensen die Jezus Christus volgen. We inspireren en dagen elkaar uit om actief onze plek in de samenleving in te nemen.

Omega project - OverOns OverdeStichting Geschiedenis

Geschiedenis

Omega ontstond in 1994 als televisieprogramma. Een live praatprogramma, waarin mensen bespreken wat God in hun leven betekent en wat ze daar dagelijks concreet van merken. Baanbrekende missionaire televisie in die tijd. Eerst gepresenteerd door Menno Helmus, later door Otto de Bruijne met eindredactie van Paul van der Laan.

Netwerk

Het Omega Project is ingebed in een sterk netwerk van leiders, theologen en voorgangers door heel het land. Een betrokken achterban ondersteunt en financiert het werk. Samen maken ze crossmediale content om te delen in de zoektocht naar de doorbraak van het Koninkrijk van God.

Omega project - ©evertkn.nl MG 2311 1

ANBI

2023:
Download hier de ANBI informatie

Omega project - outside

Elke maand nieuwe inspiratie direct op je telefoon!

Ontvang een link naar de gratis cursus