ontwikkel een veerkrachtig geloof

Ontdek OUD

Omega App | Omega Cursus | Artikelen | Omega Podcast | Omega TV | Omega Dossier

Omega App

Ontwikkel een veerkrachtig geloof met deze maandelijkse box

Met de Omega App krijg je elke maand een gevarieerde hoeveelheid artikelen, blogs, filmpjes en podcasts op je telefoon. Dit materiaal helpt jou om een veerkrachtig geloof te ontwikkelen.
De artikelen en blogs zetten je stil bij diverse vragen uit het leven van alledag. In de filmpjes en podcasts maak je kennis met inspirerende gelovigen die uit eigen ervaring vertellen over hun ervaringen, twijfels en worstelingen.

Vanaf januari 2023 beschikbaar.

Omega project - doos
Omega project - 2. Ontdek Box App metbloemblauw

Nu al aan de slag? Begin alvast met de gratis 7-delige Omega Cursus.

7 afleveringen

kennis én beleving

interactief

300 kringen gingen je voor

Omega Cursus

Ontwikkel een veerkrachtig geloof

De Omega Cursus is een kosteloze cursus, speciaal gemaakt voor kringen of huisgroepen, maar ook geschikt om als individu te volgen. In een serie van 7 afleveringen behandel je zeven paradoxen waar elke christen mee te maken krijgt, zoals genade & waarheid, bidden & werken of verstand & geloof. Praktijkverhalen en theorie wisselen elkaar af in de vorm van interviews, drama,  tutorials en opdrachten. De cursus is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar een geloof dat de test van het dagelijks leven kan doorstaan.

Omega project - 2. Ontdek Cursus

Deze aflevering gaat over:

Artikelen

Verhalen van een veerkrachtig geloof

We posten regelmatig artikelen, columns en interviews. Alles wat we schrijven, heeft op een of andere manier iets te maken met de zoektocht naar een veerkrachtig geloof. Of het nu filosofische verkenningen zijn van abstracte thema’s, Bijbelverhalen, of praktische onderwerpen als geld, relaties of opvoeding.

Omega project - 2. Ontdek Artikelen
Omega project - 2. Ontdek Podcast

Omega Podcast

Gesprekken over paradoxen en dilemma's

In de Omega Podcast gaat Alec Timmerman maandelijks in gesprek met bekende en minder bekende gelovigen over de dilemma’s en paradoxen van het geloof. Zo hoor je spreker en kunstenaar Otto de Bruijne zichzelf christen humanist noemen. Coach Hanneke Meerman vertelt over vrij worden door je aan gezonde ritmes te houden, en muzikant Benjamin Vermeulen herontdekt de schatten van het katholieke geloof dat zijn ouders hadden verlaten.

Elke maand zit er een aflevering van de Omega Podcast in de Omega Box, maar je kunt je ook abonneren via je eigen podcast app.

Omega TV

Rondetafelgesprekken over relevante christelijke thema's

In Omega TV gaat Menno Helmus met bijzondere gasten in gesprek over prikkelende en prangende thema’s waar je als christen mee te maken krijgt. Want christen zijn is soms complex en geloven ongemakkelijk. Je schuift aan bij een eerlijk gesprek over vragen, dilemma’s, twijfels en verlangens. Hoe ontwikkel je een veerkrachtig geloof en groei je verder naar het bijzondere en wonderlijke leven dat God voor je in petto heeft?

In elke aflevering vertelt iemand zijn of haar verhaal. Daarnaast is er een tafelheer of -dame die vanuit eigen expertise meepraat, en iemand die aanschuift vanuit interesse en verwondering. Het gesprek kan gaan over grote vraagstukken als burn-out, zingeving of identiteit, maar ook over geloofsvragen als: kunnen demonen vat op je hebben? Heeft God een plan met mijn leven? Vraagt God jou om zieken te genezen? Geeft God dromen?

Omega project - 2. Ontdek OmegaTV
Omega project - 3.Ontdek Dossier lezen

Omega Dossier

Relevante antwoorden op eerlijke vragen

In het omvangrijke boek ‘Het Omega Dossier’ gaat Johan Vink op zoek naar relevante antwoorden op eerlijke vragen. Dit boek is het resultaat van jarenlang worstelen met lastige thema’s. Johan geeft geen gemakkelijke of goedkope antwoorden, maar presenteert in het Omega Dossier een nieuw perspectief dat zich laat kenmerken als paradoxaal, evenwichtig en radicaal.

Deel deze pagina

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print
Omega project - schrijven

Ontvang een link naar de gratis cursus